Klokkenmakerij

 

 

 

Welkom

Winkel

Reparatie

Restauratie

Fotoboek

Contact

Links

Van de vrouw van de klokkenmaker

Lactose intolerantie

Wij importeren uit de U.S.A. Lactase Enzyme pillen

Dit is een voedingssuplement ter bestrijding van de gevolgen van Lactose Intolerantie

weer melkproducten kunnen eten met een Lactose Intolarantie

proberen? bel voor een proefmonster

Bel met Annelies ervaringsdeskundige

extreem gevoelige Lactose Intolerant

0180-510383

1 pot á 100 stuks € 17,50 excl. verzendkosten TNT

Voor meer informatie en bestellingen:

lactase@ton-jansen.nl

 

Productinformatie van NSI Lactase 693mg:
Lactase is een enzym en fungeert als 'hulpstof' om lactose te verteren. Lactose is een suiker dat in melk en veel melkproducten voorkomt en wordt ook wel melksuiker genoemd. Het enzym lactase wordt normaal gesproken in voldoende mate geproduceerd door de epitheelcellen van de dunne darm. Produceert de darm niet voldoende lactase dan spreekt men van lactose intolerantie en kan lactase in tablet vorm uitkomst bieden. Een tekort aan lactase en daarmee gepaard gaande onvolledige vertering van lactose kan naast een gevoel van misselijkheid ook aanleiding kan geven tot vervelende darmklachten zoals krampen, opgeblazen gevoel, gasvorming en winderigheid, en diarree.

Toepassingsmogelijkheden Lactase tabletten (lactose intolerantie):
Lactase tabletten helpen bij de vertering van melksuiker (lactose) in de darmen; ondersteunt en bevordert de afbraak van lactose. Geschikt bij lactose intolerantie.

Samenstelling per tablet NSI Lactase 693mg:
Lactase 693 mg
met aan activiteit (in Food Chemical Codex Units) 10.350 FCC units

Hulpstoffen:
maltodextrin, Kosher gelatin(capsule), Cellulese, Silicium dioxide, Magnesium stearaat).

Eigenschappen lactase in relatie tot lactose intolerantie
Lactose-intolerantie is dus de term voor het niet kunnen verteren van substantiële hoeveelheden lactose. Lactose is de in melk meest voorkomende suiker en wordt ook wel melksuiker genoemd. Lactose-intolerantie komt voor bij ongeveer 70% van de wereldbevolking. 75% van alle Amerikanen van Afrikaanse, Joodse en Mexicaanse afkomst en van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika zijn lactose-intolerant. Lactose-intolerantie komt het minst voor onder de afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Europa.

Deze algemene symptomen beginnen tussen 30 minuten en 2 uur na het eten of drinken van voedingsmiddelen die lactose bevatten. Veel mensen bij wie nooit de diagnose lactose-intolerantie is gesteld kunnen merken dat melk en andere melkproducten dergelijke klachten geven die niet optreden na het eten of drinken van andere voedingsmiddelen. De ernst van de symptomen hangt af van de hoeveelheid lactose die een individu tolereert.
De symptomen van lactose-intolerantie zijn gelukkig gemakkelijk te voorkomen. Hoewel er geen manieren bestaan om de aanmaak van lactase door het lichaam zelf te stimuleren, kan lactose-intolerantie worden beheerst door dieetmaatregelen en/of door gebruik te maken van een lactase-preparaat.

Voor kleine kinderen met een aangeboren lactase-tekort wordt een totaal lactosevrije voeding aanbevolen. De meeste oudere kinderen en volwassenen hoeven niet alle lactose in hun voeding te vermijden, maar de tolerantie voor lactose verschilt per individu.
Afgezien van melk en melkproducten, die duidelijk als zodanig herkenbaar zijn, bevatten vele gefabriceerde voedingsmiddelen melk of melkbestanddelen en dus ook lactose. Dit is meestal direct zichtbaar op of aan het product. Daarom is het voor mensen die al op heel kleine hoeveelheden lactose reageren, of voor wie het moeilijk is om aan een lactosevrij dieet vast te houden, aan te bevelen om een lactase-preparaat te gebruiken.
Omdat melk en melkproducten een belangrijke bron van calcium en eiwit zijn, is het bij opgroeiende kinderen van belang dat er goede alternatieve bronnen van deze voedingsstoffen in de voeding worden opgenomen. Calcium zal eventueel gesuppleerd moeten worden. Voor volwassenen is calciumsuppletie aan te bevelen bij een lactosevrij dieet.
Het blijft raadzaam om bij een lactose-intolerantie advies te vragen aan een deskundige op voedingsgebied of een dietiste.

Veiligheid
Lactase is een bijzonder veilige stof, waarvan ook bij gebruik van hoeveelheden die hoger zijn dan de richtlijndosering geen ongewenste bijwerkingen bekend zijn.
Het gebruik van een lactase-preparaat door kinderen jonger dan 4 jaar wordt niet aanbevolen omdat de effectiviteit en veiligheid in deze leeftijdsgroep niet is onderzocht.
Hoewel niet zeer aannemelijk, is het niet bekend of lactase schadelijk is voor het ongeboren kind of via de moedermelk kan worden overgedragen. Het gebruik van een lactase-preparaat door zwangere en borstvoedinggevende vrouwen dient te geschieden onder supervisie van een arts.

Richtlijndosering en gebruik
Uitsluitend direct voorafgaand aan een zuivelhoudende maaltijd of consumptie 1 tablet innemen
KlokkenTon